Vill du skriva en bok?

Är du intresserad av att bli bättre på att skriva? Eller kanske behöver en kick för att komma igång? Vägen till skrivandet kan gå på olika sätt. Men det är många gånger en ganska ensam och tung väg att gå. Därför kan en kurs, eller en coach vara ett bra sätt att komma igång – och att hålla farten uppe.

Skriver du en roman är det en lång process. Både innan du kan börja och medan du väl håller på. Då kan det vara bra med någon att diskutera skrivandet med.

Mitt eget författande började med att jag gick en distanskurs. Kursen gav mig både inspiration och nya vänner – som i sin tur ledde till ett antal noveller och sedan till romaner.

Jag erbjuder olika alternativ för dig som skriver. Kika nedan och se om du hittar något som är intressant. Är du osäker? Hör av dig så tar vi tillsammans fram ett förslag som passar just dig!

Om mig: Jag är författare och har skrivit både barn- och vuxenböcker. Jag är också utbildad lärare i svenska och utbildad skrivpedagog. Medlem i Skrivpedagogerna

Författarcoachning

För dig som vill skriva men inte har ett färdigt manus. Eller kanske har du helt kört fast och behöver hjälp att reda ut hur du kommer vidare/i mål med ditt manus?

Du får ett bollplank och någon som kommenterar på det du gör. I coachningen ingår muntlig (och skriftlig) respons på ditt skrivande, personlig återkoppling på vad du behöver tänka på och coachning kring hur du kommer vidare. Ett coachningstillfälle kan fokusera på flera olika saker, lite beroende på vad just din text och ditt författande syftar till.  Till exempel kan vi gå igenom hur du kan utveckla dina karaktärer, eller  tempot i texten, etc. Men vad som är viktigast för mig som coach är att hjälpa din att hitta textens speciella stil – att hjälpa dig som författare att hitta din skrivröst.

Upplägget går att skräddarsy efter dina behov och var du befinner dig i din skrivprocess, men kan till exempel se ut så här:

 • Genomläsning av inledande kapitel (beroende på kapitellängd, det första kapitlet eller upp till de första tre)
 • Muntlig återkoppling på texten och coachning för skrivandet framåt. Denna görs via google hangout, skype eller liknande. (Eller om du befinner dig i eller nära Linköping så går den att göra på plats också)
 • Två ytterligare coachningstillfällen, med tillhörande textinlämning (1-3 kapitel per gång).

Prisbild: Kostnaden varierar med det faktiska upplägget, längd på muntlig avstämning och textmängd, men ungefär 1600 kr för ett första coachningstillfälle och sedan 1200–1400 kr för de kommande.

Hör av dig och berätta vad du behöver hjälp med, så tar jag fram ett paketförslag för just dig!

Specialerbjudande!
Om du bokar coachningstillfälle under mars eller april får du 50% rabatt på första tillfället

Kortkurser

Kortkurser är just det – korta kurser på några tillfällen, som framförallt syftar till att komma igång med skrivande och att få in rätt ”mind set” för att skriva. Kurserna förutsätter att deltagarna/arrangören ordnar med lokal. Om det inte finns en lokal att tillgå kan jag ordna en, men då tillkommer en kostnad för det.

Jag erbjuder följande kurser

 • Kom igång och skriv!
  • En endags som syftar till att få igång den kreativa processen, och att våga släppa loss skrivkraften
 • Skriv det fantastiska
  • En tvådagars introduktionskurs till skrivande med fokus på att skriva fantasy, science fiction och skräck

Prisbild: 450 kr per dag och deltagare, minimum 4 deltagare. Kostnader för eventuella resor, lokal och övernattning tillkommer vid behov.

Föredrag

Jag kommer gärna på besök till föreningar, bibliotek, företag eller skolor och håller föredrag om skrivande. Både utifrån mitt eget skrivande och utifrån det skrivpedagogiska perspektivet. Exempel på föredrag är:

 • ”Hur skriver man? Alltså egentligen! Hur gör man?”
 • ”Att skriva fantastik – hur researchar man det som inte finns”
 • ”Papperspatroner och ridsår – Att skriva historiska romaner”

Jag följer författarförbundets riktlinjer för kostnad för föredrag. 

Distansutbildning

Jag håller på att ta fram distansutbildning i skrivande. Mer info kommer. Kontakta mig direkt om du är intresserad!

Kontakta mig

Advertisement